Praktijk

rijles eindhoven

RIJLESSEN


Je mag vanaf 16 jaar theorie-examen doen en vanaf 16,5 jaar rijles nemen. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen voor je autorijbewijs.

Een rijles duurt 60 minuten, ook is het mogelijk om 1,5 -2 uur te rijden dit in overleg met de instructeur. Voor meer informatie KLIK HIER


Je wordt van huis of van een andere plaats opgehaald en teruggebracht. Je rijdt altijd in dezelfde lesauto en met dezelfde instructeur. De lessen worden gegeven door gedreven en ervaren instructeurs.

De rijlessen worden gegeven in recente auto’s. De lesauto’s zijn rookvrij en voorzien van de modernste technieken zoals airconditioning en cruise control.

Wij adviseren je om minstens één keer per week een rijles te volgen, maar beter nog een aantal keren per week.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten.

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

Dan begint de rit. De examinator van het CBR let onder andere op:

- hoe goed je de auto beheerst
- of je goed kijkt
- rekening houden met andere verkeersdeelnemers
- voorrang verlenen
- in- en uitvoegen
- gedrag op kruispunten
- enkele bijzondere verrichtingen

Tussen tijdse toets

Als je ongeveer driekwart van je rijopleiding gevolgd hebt, kun je een proefexamen afleggen. Dit heet de tussentijdse toets. Een examinator van het CBR beoordeelt hoe ver je bent gevorderd met je rijvaardigheid. Jouw rijinstructeur rijdt dan met je mee als je dat prettig vindt. Indien je tijdens de tussentijdse toets de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, naar de mening van de examinator, heb je hiervoor vrijstelling tijdens je éérste praktijkexamen.

Wat moet ik meenemen op de dag van het praktijkexamen?

– geldige legitimatie
– oproepkaart
– zelfreflectie formulier
– eigen verklaring

Hoelang duurt het praktijkexamen?


Het praktijkexamen duurt tussen de 40 en 50 minuten

Mag ik na het slagen voor de praktijk direct autorijden?


Nee, je moet eerst naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen. Zonder je daadwerkelijke rijbewijs in je bezit te hebben mag je dus niet rijden.

AANVRAGEN RIJLES PAKKETTEN

Op zoek naar een goede, betrouwbare en betaalbare rijles in Eindhoven?

Vraag een proefles aan